Suunnittelun lähtökohdat

Tervetuloa toimistoni kotisivuille, minä olen Anna Manner.

Miltä näyttäisi tontilla aivan uusi rakennus, miltä vanhan laajentaminen? Mitä vaikutuksia näillä vaihtoehdoilla olisi asukkaiden elämiseen talon sisällä tai ulkopuolella pihalla, naapurustossa, lähiympäristössä? Minun työni on pohtia ja ratkaista, ettei suunnitelmani riko herkkäpiirteistä pihapiiriä tai väheksy lähellä oleva rakennusympäristöä. Sinun asumistarpeesi ovat suunnitteluni lähtökohta. Suunnittelun ammattilaisena on minun tehtävänä valottaa eri vaihtoehtoja ja tuoda esiin muita mahdollisuuksia sinulle – olethan itse oman asumisesi paras asiantuntija.

Rintamamiestalojen tilasuunnittelu laajennuksineen tämän päivän elämisen tarpeita varten voidaan ratkaista pieteetillä restauroiden tai vapaammin muotoillen. Vanhan arvorakennuksen lisäsiipi tai viereen tuleva uusi pihasauna kesähuoneineen painottaa puolestaan suunnittelussa aikakausien tyylien hallintaa. Vaikka liike- ja toimistorakennusten suunnittelussa käsitellään satoja neliömetrejä, on puuhuussin suunnittelu järvimaisemaan samankaltaista kiehtovaa ongelmanratkaisua. Uusi tai vanha, iso tai pieni - rakennettavan kohteen tavoite on ympäristöä eheyttävä ja sen erityispiirteitä arvostava uusi kokonaisuus. Talon tarina saa laajennuksessa uuden luvun ja paikka uuden ulottuvuuden.

Perustin toimistoni vuonna 2006. Tällä ajalla olen tehnyt yli 160 suunnitteluhanketta, joihin kuuluu uudisrakennuksia, vanhojen rakennusten korjaus-, laajennus- ja muutostöitä, sisustussuunnittelua, graafista suunnittelua ja kuvitustöitä. Työstäni suurin osa on pää-, arkkitehti- ja tilasuunnittelua ja rakentamiseen tarvittava lupamenettely. Minulla on pääsuunnittelijan valtuudet (A) ja toimistollani on konsulttivastuuvakuutus.

Helsingin vanhan Tapanilan asukkaana ja rintamamiestalossa kasvaneena itselläni on läheinen suhde puutaloasumiseen ja sen arvomaailmaan. Suunnitteluni tarkoituksena on käyttäjilleen tehtävää arkkitehtuuria, joka huomio paikan ominaisuuksia ja sen kulttuuriarvoja. Hienovaraisesti muokaten tai raikkaasti uudistaen asiakkaan tarpeisiin ja rakennettuun ympäristöön sovittaen.